top of page

Krásna pokožka bez akné a celulitídy.


Máte kartáč, ktorý Vám visí niekde v kúpeľni a vlastne ani neviete, ako a prečo ho používať? Vitajte v mojom svete, keď som videla úplne prvý krát drevenú kefu. Bolo to na akadémii v Anglicku, kde som sa školila v aromaterapii a zloženie skúšok bolo jednou z podmienok práce na zaoceánských výletných lodiach. Suché kefovanie mi bolo predstavené ako súčasť každej luxusnej spa a wellness procedúry. Doteraz si pamätám moju reakciu, že to rozhodne na sebe ani na klientoch používať nebudem!


Vtedy som netušila, aké výborné účinky to má na organizmus ani, že to bude môj denný rituál. Predstavte si Vaše srdce ako pumpu krvného obehu. Lymfatický systém takúto pumpu nemá, a preto môžeme takýmto rituálom svojmu telu pomôcť. Posilníme aj imunitu, čo oceníme hlavne v zime. Môžete ho vykonávať sami na sebe a je taktiež výborný v kombinácii so saunou, stačí mať so sebou kefu. Pravidelným používaním dosiahneme:- odstránenie odumretých kožných buniek - zlepšenie vzhľadu pokožky, akné a celulitídy - podporu prekrvenia periférií a trávenia.

POKOŽKA BEZ CELULITÍDY

Pupienky, ekzémy a rôzne nerovnosti na koži vznikajú, okrem iného i kvôli nedostatočnej detoxikácii tela. Tento detoxikačný rituál pôsobí i ako prirodzený peeling, otvára a odstraňuje upcháte póry a pomáha tak pokožke absorbovať viac živín. Vďaka pravidelnému kefovaniu sa Vaša koža obnovuje, uzdravuje a eliminuje sa celulitída, čo je toxický materiál, ktorý sa uchytil v tukových bunkách a už sa nevylúčil von z tela. Ak vaša koža nie je úplne zdravá, je to znamenie, že máte v tele podporiť vylučovanie toxínov a pozrieme sa ako správne na to!

DETOX PRIAMO V KÚPELNI!

Suché kefovanie slúži na detoxikáciu a prebúdza telo, preto odporúčam ako ranný rituál. Tak, ako si denne čistíte zuby, vyčistite si aj pokožku. Koža je najväčším orgánom na tele,preto sa o ňu správne starajme. Kefa výborne naštartuje lymfatický systém, čo napomôže k lepšiemu vylučovaniu toxínov von z tela.

SPRÁVNA KEFA JE ZÁKLAD!

Kúpte si kefu s prírodnými vláknami, určenými špeciálne pre suché kefovanie rozhodne nie moc mäkkú ani tvrdú. Ja preferujem menšie a trvdšie kefy s uchom, sadnú do dlane, čím sa Vám budú ľahko používať. Kefou postupne, dlhými a pevnými ťahmi masírujte celé telo, od končatín až k hlave. Kefujte najskôr chodidla, nohy, brucho a potom dlane ruky, ramená, chrbát - vždy smerom k srdcu. Ideálna doba je okolo päť minút, ak nemáte toľko času, kefujte, kým nepocítite teplo, ale nepreháňajte to. Kefu nepoužívajte na tvár a miesta, kde máte prípadne ekzém a rozhodne pozor na znamienka. Drsná exfoliácia nemá zmysel. Každý typ exfoliácie by nemal poškodiť pokožku, no mäkkou kefou naopak nedosiahnete ten správny účinok. Video ako správně kefovať zdieľam i na sociálných sieťach. Ja sa po kefovaní sprchujem a ideálne nanášam aromaterapeutický olej. Aplikujte olej na polovlhkú pokožku, spotrebujete ho tak polovičné množstvo. Takto krásne naštartovaný môžete začať deň. Tento rituál je pre mňa jednou z ciest, ako dbať o svoju pokožku a zdravie. Odmenou mi je zlepšenie pokožky na tvári a tele, ale aj eliminácia studených rúk či nôh, a to za 3 minúty denne stojí. Viac o tom ako zaraďujem Wellness & Beauty do každodenného života aj mojich rituálech sa dočítate aj v krátkej e-knihe WELLNESS & BEAUTY V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ>>> stáhnete zdarma zde.

 

O MNE:

Jsem Beauty & Wellness konzultantka. Inspiruji lidi v službách, vymýšlím nová řešení pro Vaše podnikání, někdy měním k lepšímu ta původní. Ráda vám v této oblasti poradím nebo pomohu najít tu správnou cestu tak, abyste byli spokojení, objevili svůj potenciál a plnili si své sny.

 

660 zobrazení
bottom of page