top of page

Prodluž si život elixírem z Japonska!

Neodmyslitelnou součástí Beauty & Wellness jsou i čajové rituály. Pro jedinečnou chuť a úžasné účinky nedopustím na elixír života v podobě zeleného čaje. Dle japonské studie lidé, kteří pijí 5 šálků a víc zeleného čaje denně žijí průměrně o 11 let déle. řím, že někdy ráda vyměníš šálek kávy za zelený elixír života.

O nepříznivém účinku volných radikálů si určitě slyšela. Způsobují mnoho nemocí jako i stárnutí a tvorbu vrásek. Vznikají mimo jiné i při vystavování ultrafialovému záření, při stárnutí, kouření a přílišném pití alkoholu. Pokud chceš odstranit volné radikály v těle, jez potraviny, které mají silný antioxidační účinek. Mezi dobře známe antioxidanty patří Katechin a Vitamin C, které jsou v japonském zeleném čaji a je prospěšné je pít, protože pomáhají odstraňovat volné radikály z těla. Čím vším zelený čaje prospívá?


Snižuje riziko vzniku některých druhů rakoviny

Rakovina je působená neřízeným růstem buněk a oxidačním poškozením. Katechin tzv. Tanin pomáhá předejít rakovině tím, že zamezuje růstu rakovinotvorných buněk. Také snižuje hladinu cholesterolu v těle, čistí ucpané cévy a tepny, a to umožňuje hladký průtok krve. Některá studia prokázala, že může pomáhat předcházet mrtvicím, srdečním infarktům, krevním sraženinám, a dokonce srdečním onemocněním. Čajové lístky ho produkují, aby se chránily před ultrafialovým zářením. Čaje, které jsou pěstovány na přímém slunečním světle, jako například Sencha ho obsahují nejvíce. Tato látka se nejlépe uvolňuje ve vodě při teplotě kolem 75-80 °C, proto se doporučuje čaj zalévat vodou této teploty.

Posilňuje imunitu

Vitamin C, Katechin a vitamin E pracují společně na posílení imunitního systému a dopomáhají ke kráse vaší pokožky, protože redukují vady pokožky, vrásky a poškození sluncem. Vitamin C se vyskytuje v zeleném čaji nejčastěji!


Redukuje cholesterol

O "dobrém a zlém" cholesterolu si již určitě také slyšela a je známo, že přílišné množství cholesterolu způsobuje artrózu, srdeční záchvaty a mrtvici. HDL cholesterol má pozitivní účinky na zdraví člověka, zatímco mnoho LDL cholesterolu může způsobit v těle okysličování buněk, což vede k artróze. Katechin, který je obsažen v japonských čajích, zabraňuje vytváření škodlivého LDL cholesterolu, a proto je vhodnou prevencí proti artróze a kromě toho pomáhá zvyšovat obsah zdraví prospěšného HDL cholesterolu v těle.

Spaluje tuky, má antibakteriální účinky.

Mnohé studie dokázaly, že pití čajů obsahujících Katechin podporuje spalování energie a je dokázáno, že pohlcuje škodlivé látky v játrech a podporuje metabolismus. Má i má silné antibakteriální a sterilizační účinky na mikroby a bakterie.

Snižuje riziko infekcí

Studie dokázaly, že Katechin chrání před virovými onemocněními. Popíjení japonských čajů je vhodnou prevencí proti chřipce a běžným nachlazením jako angína, kašel, či ucpání nosních dutin. Pomáhá zmírňovat příznaky těchto nemocí, jako i alergií včetně kýchání.

Pomáhá u orální péče

Šálek japonského čaje po jídle předchází množení bakterií, které způsobují nemoci, či zápach z úst. Katechin efektivně chrání ústní dutinu, snižuje množství kyselin v ústech, které ničí zubní sklovinu. Pokud chcete zamezit tvorbě bakterií v dutině ústní popřípadě nepříjemnému zápachu z úst stačí si vykloktat zeleným čajem po vyčistění zubů.

Činí nás bdělejšími

Čaj je jediná rostlina, která produkuje amino acid Theanin, ten stimuluje alfa mozkové vlny, které jsou spojené s relaxací, ale zároveň udržují člověka v bdělém stavu. Pomáhá uvolňovat mysl a zrychluje reakce člověka. Zatímco Katechin chutná trpce, tak Theanin je sladký. Pokusy dále ukázaly, že alfa vlny vzrůstají 40 minut po konzumaci Theaninu. Zkuste šálek zeleného čaje 40 minut před prací či učením. Nebudete moci uvěřit jak šálek zeleného čaje, který obsahuje tolik kofeinu, může být tak uklidňující!


Snižuje hmotnost, pomáhá dlouhověkosti

Neměnné množství kofeinu v zeleném čaji zvyšuje schopnost koncentrace, bdělost a energii. Doporučuji zelené čaje s vyšším obsahem kofeinu jako jsou Matcha, Gyokuro a Sencha. Také dopomáhá hubnutí, a to díky stimulaci organismu a jeho mírným diuretickým účinkům.

 

O MNĚ: Jmenuji se Zuzana Penc Škoríková, jsem Slovenka, žijící v Praze. Už víc jak 18 let pracuji ve Wellness & Beauty. Inspiruji lidi v službách jak objevit svůj potenciál a plnit si své sny. Pomáhám těm, kteří mají odvahu stát se profesně nejlepší verzí sebe samých. Splnila jsem si sen a procestovala svět i jsem díky práci na zaoceánských lodích. I vedla několik Wellness a Spa provozů. Dnes působím v Praze jako konzultant a otevřeně sdílím své zkušenosti.

Získej zdarma e-Knihu SUPERSTAR Beauty & Wellness je určená profesionálům v oboru. Najdeš tam inspiraci, WAU efekty i konkrétní tipy k zvýšení tržeb i kvality služeb.


 

199 zobrazení
bottom of page