top of page

Konzultačný formulár v Beauty & Wellness

Premýšľate, ako by ste mohli zlepšiť zážitok Vašeho klienta? Chcete nielen splniť, ale predčiť jeho očakávanie? Začnite používaním konzultačného formulára.

Na školeniach a konzultáciách často zisťujem, že moje klientky nepoužívajú konzultačný formulár. Vždy ma to prekvapí, pretože ho považujem za samozrejmosť každej kvalitnej prevádzky Beauty & Wellness. Nehovoriac o tom, ako Vám vie pomôcť. Moje klientky si často tento formulár pletú s kartou klienta a keďže sa mi hromadia dotazy na toto téma, všetko som Vám zhrnula stručne v článku.


POUŽÍVATE KLIENTSKÉ KARTY ALEBO FORMULÁRE?

V kvalitných prevádzkach je súčasťou uvítania klienta okrem pestrej ponuky nápojov aj vypísanie konzultačného formulára. Nie je to však to isté ako karta klienta. Karty klienta, obľúbené hlavne v Beauty, vypisujú obvykle kozmetičky v prítomnosti klienta pri konzultácii. Nevypisuje ich klient sám a nie je tam podpis, ktorý nesmie pri formulároch chýbať. V kartách nájdete informácie všetkého druhu, ktoré, ako sami viete, by sa ku klientovi a hlavne ich polovičkám radšej vôbec nemali dostať:-) Karty slúžia predovšetkým terapeutom, aby si pripomenuli všetko potrebné o klientovi. To v mnohých prevádzkach už nahrádzajú cenovo dostupné rezervačné systémy, kde si ľahko pozriete útraty klienta, vrátane jeho poslednej návštevy, preferencií aj všetko o jeho nákupoch produktov. Ak ste pripravená vymeniť diár za rezervačný systém a ušetriť si veľa času, napíšte mi pomôžem Vám sa v tom orientovať. Nebojte zvládnu to aj počítačové blondínky. Ale späť k formuláru.


ČO TO VLASTNE JE?

Nájdete v ňom súhrn informácií o aktuálnom stave klienta pri jeho návšteve. Mal by byť prehľadný, zrozumiteľný a optimálne vo viacerých jazykoch. Odporúčam podľa abecedného poradia archivovať 3 roky.

KEDY HO VYPISOVAŤ?

  • Formulár býva v kvalitných prevádzkach vždy súčasťou uvítania klienta.

  • Poproste klienta, aby pre poskytnutie najlepšej možnej služby vyplnil formulár, ideálne na recepcii s občerstvením.

  • Skontrolujte či je formulár podpísaným hosťom a oboznámte sa s informáciami v ňom pred začiatkom procedúry.

V ČOM VÁM FORMULÁR POMÔŽE?

Formuláre pomáhajú zistiť, čo hosť potrebuje riešiť, čo ho trápi, aké má prípadne kontraindikácie aj, čo má rád a na, čo sa chce zamerať. Pomôže Vám :

  • Zistiť potrebu klienta - trigger point

  • Poskytnúť procedúru na mieru

  • Zistiť kontraindikácie

  • Chrániť terapeuta

  • Oboznámiť so storno poplatkami

  • Otvoriť aj uzavrieť predaj

  • Zvýšiť kvalitu služieb

Na nasledujúcom odkaze si zdarma stiahneš UKÁŽKU FORMULÁRU. Napíšte mi ak Vám pomohli tieto informácie a podeľte sa do komentára či používate konzultačné formuláre alebo karty?

Premýšľate, ako by ste ešte mohli zlepšiť zážitok klienta a kvalitu Vašich služieb? Potrebujete inšpiráciu a rezonuje s Vami filozofia pracuj menej a získaj viac? Nechoďte cestou pokus- omyl a využite moje skúsenosti, ktoré otvorene zdieľam na školeniach, konzultáciách alebo video kurzoch i e - knihe. Prajem Vám veľa nadšených klientov, ktorí cítia, že ste profesionáli a svoju prácu robíte s láskou.



 



343 zobrazení
bottom of page