top of page

Proč si ničíte život toxickým jídlem?

Víte, že existují toxické potraviny, které likvidují buňky ve vašem těle každý den. Běžně je koupíte ve většině obchodů. A jak je to možné? Problém není v samotném jídle, ale v jeho působení na organismus, který způsobuje otrávení až zničení buněk těla.

Víte, že lékaře vyhledávám, jen pokud to je nevyhnutné. Prosazuji celostní a holistický přístup léčení jako Wellness lifestyle. Při nemoci hledám příčinu, nestačí mi jenom odstranění příznaků. Mnohý víte, že jsem studovala vysokou školu biologie a v lázeňství působím již 15 let a nedá mi Vás trochu víc do podstaty této problematiky zasvětit.


Na každé buňce v těle záleží

Žijeme a umíráme na buněčné úrovni. Všechny buňky (miliardy z nich), které tvoří lidské tělo, jsou mírně alkalické tedy musí udržovat zásaditost, aby fungovaly a zůstaly zdravé a živé. Jejich buněčná aktivita vytváří kyselinu a tato kyselina dává buňce energii. Protože každá alkalická buňka plní svůj úkol jako dýchání a vylučuje metabolické odpady, tyto konečné produkty buněčného metabolismu jsou v přírodě kyselé. Tělo jde do velkých rezerv, aby neutralizovalo a detoxikovalo tyto kyseliny dříve, než začnou působit jako jedy v buňce a kolem ní, což nakonec mění prostředí buňky. Většina lidí i kliničtí lékaři věří, že imunitní systém je první obrannou linií těla, ale ve skutečnosti tomu tak není. Musíme se místo toho podívat na význam rovnováhy pH jako první a hlavní linie obrany proti nemocím jako i pro udržení zdraví a vitality.

Tloustneme i proto, že máme toxické pH

Lidské tělo je velmi inteligentní. Jak jsme stále více a více překyselený, tělo začíná nastavovat obranné mechanismy, aby zabránilo vstupu kyseliny do životně důležitých orgánů. Je známo, že kyselina je uložena v tukových buňkách. Hladina kyslíku v tomto kyselém prostředí klesá a vápník začíná být vyčerpán. Takže jako obranný mechanismus může vaše tělo ve skutečnosti vytvořit tuk, aby vás ochránilo před příliš kyselým prostředím. Tyto tukové buňky a usazeniny celulitidy mohou být vlastně balením kyseliny a snahou udržet ji v bezpečné vzdálenosti od vašich orgánů. Ano, tuk může šetřit vaše životně důležité orgány před poškozením. Mnoho lidí zjistilo, že návrat do zdravého vnitřního biologického terénu jim pomáhá ztratit i přebytečný tuk.

Dnešní životní styl způsobuje množství poruch v metabolismu našich těl. Navzdory úsilí o ochranu životního prostředí jsou naše potraviny, pitná voda, vzduch a půda stále více kontaminovány toxickými chemikáliemi. Mnoho lidí se už necítí dobře. Někteří se ocitají mnohem náchylnější k nachlazení, mají potravinové intolerance, alergie, zvýšenou citlivost. Mnohem závažnější jsou rostoucí případy autoimunitních onemocnění, jako artritida, roztroušená skleróza, syndrom chronické únavy a pod.


Žijeme v moci toxinů

Nízká toxicita z mnoha zdrojů může být velmi obtížně odhalitelná. Kombinované působení všech toxinů vytváří "toxický koktejlový" efekt, který může vážně oslabit tělo a mysl procesem, který nazýváme "fermentací" nebo překyselením krve a tkáně v důsledku proliferace kvasinek, hub a bakterie. Kvasinky a houby jsou životaschopné buňky, které obývají vzduch, půdu, vodu a mnoho potravin, které jíme. V průběhu let se vyvinuly do více než 500 000 různých druhů a neustále hledají nová místa, kde se mohou usadit, začít kolonizovat a šířit se. Vzhledem k tomu, že jsou životními formami jednotlivých buněk, mohou být viděny pouze pod mikroskopem. Jsou schopny způsobit těžké kvašení prostřednictvím vedlejších produktů jejich metabolismu, které vstupují do extra buněčné tekutiny nebo krve a pak jsou distribuovány po celém těle. To kumuluje nadměrné okyselení krve a tkání, které systémově otráví a zničí buňky těla. Tento stav, který nazýváme nadměrné okyselení, je přímým důsledkem převráceného způsobu stravování - hojnosti živočišných bílkovin, zejména červeného masa a vepřového masa, mléčných výrobků (mléko, sýr, zmrzlina), cukru v jakékoliv formě (sacharóza, fruktóza, glukóza). Primárním zdrojem výživy pro kvasinky, houby a bakterie je cukr. Protože tyto organismy se živí cukrem a bílkovinami našich těl, produkují a vylučují odpad zvaný toxiny. Tyto toxiny nás ovlivňují fyzicky, emocionálně a duchovně.

Jaké jsou nejčastější příčiny překyselení?

• Nesprávná výživa a narušení střevní flóry

• Nerovnoměrný poměr kyselinotvorných a zásadotvorných potravin

• Pitný režim-nedostatek tekutin

• Zloba a agrese, stres a nahromaděná duševní zátěž

• Sportování bez přípravy organismu na fyzický výkon


Jaké jsou dopady při překyselení na organizmus

Ani nevím kde začít, ten seznam je dlouhý , spadají tam cévní potíží , artróza – degenerativní postižení kloubů, tenisový loket, karpální tunely, zamrzlé rameno, Dna – pakostnice, bolesti hlavy, migréna, bolesti v zádech, tuhnutí svalů, svalové spasmy, potíže meziobratlových plotének, celulitida, premenstruační syndrom, návaly horka v menopauze, ekzémy, kožní potíže, mateřská znaménka, kožní výrůstky, bradavičky, pálení žáhy, onemocnění jater, žlučové kameny, rakovina, vředy dvanácterníkové, zánětlivá onemocnění žaludku a střev, mykóza plíseň, nespavost, poruchy spánku, deprese, výkyvy nálad, špatné sny, podrážděnost, nervozita, přecitlivělost, úzkostlivost, špatné soustředění, únava, vyčerpanost, vnitřní neklid, oční problémy a pokračovat by jsem mohla dlouho.


Řešením tohoto rostoucího problému je očistit krev a vyživovat buňky. Jak si můžu pomoct?



Jaké potraviny eliminovat?

Jednou z cest je odstranit ty potraviny, které vytvářejí nadměrné okyselení a jíst více potravin, které jsou alkalické. Ze začátku může být výzvou vyloučit tyto potraviny, ale jakmile je očistní proces dokončen, tělo téměř „zapomnělo“ na sladkou chuť těchto potravin a najde radost z jemnějšího, přirozenějšího vkusu. Mnoho lidí se vyjadřuje k tomu, jak se jejich „chuťové pohárky“ změnily, a to díky tomu, že se čistí a pokračují v udržovací dietě. Je překvapující, jak sladká, lehce dušená zelenina nebo salát chutná! Ideální strava by měla sestávat z tmavě zelené a žluté zeleniny, sójových bobů, naklíčených zrn a ořechů a esenciálních mastných kyselin u mě obsahoval i ovoce a maso. Ideální způsob stravování sníží naši náchylnost k toxinům, detoxikuje tělo a umožní buněčnou regeneraci vedoucí k zdraví.




Jak a kdy správně zjistit pH?

Kvasinky, houby, bakterie, plísně a viry mohou přežít pouze v kyselé bázi, nemohou přežít v zásadité bázi. To samé platí pro rakovinotvorné buňky, je vědecky dokázané, že se nemůžou množit v zásaditém prostředí. Proto je velmi důležité, aby mezi jídlem a kyselinou byla ve stravě správná dávka. Když je zachován ideální poměr, kvasinková houba, bakterie, plísně a virus se vrátí zpět do normálního zdravého stavu. Ideální poměr v normálním těle je 4 díly alkalické až 1 dílnou kyselinu, která umožní tělu udržet pH faktor 7,365.Testujeme lakmusovými papírky.

Test kyselosti provádíme ideálně z ranní moči. Odpoledne, kolem 17 hodiny je pH moči nejzásaditější, proto není vypovídající a je zavádějící. Díky procesu odkyselování během noci je ranní moč nejkyselejší a může sloužit jako měřítko. Ideální pH je 7 – 7,4. Nižší hodnoty jsou nežádoucí. Zdraví kojenci živeni mateřským mlékem mají moč od pH 8 – 8,5. Také pH slin je ukazatelem, mělo by být 7,1.


Dostaňte své tělo do rovnováhy

První krok vpřed jste udělali, dozvěděli jste se o významu rovnováhy pH jako první a hlavní linií obrany proti nemocím a udržení zdraví a vitality. Pokud chcete do problematiky proniknout hlouběji, napište mi ráda Vám zašlu o mé cestě detoxikace víc informací. Pokud máte osvědčené metody detoxikace ocením, když se se mnou podělíte. Člověk se učí a inspiruje celý život.

 

O MNĚ: Jmenuji se Zuzana Penc Škoríková, jsem Slovenka, žijící v Praze. Už víc jak 15 let pracuji ve Wellness & Beauty. Inspiruji lidi v službách jak objevit svůj potenciál a plnit si své sny. Pomáhám těm, kteří mají odvahu stát se profesně nejlepší verzí sebe samých. Dnes působím v Praze jako konzultant a otevřeně sdílím své zkušenosti.


 

621 zobrazení
bottom of page